Καλώς ορίσατε στην FEIN

15/06/2017 0 Σχόλια

Η ιστορία της FEIN είναι η Iστορία των Hλεκτρικών Eργαλείων

 

Το 1867, ο Wihelm Emil Fein ίδρυσε μια εταιρεία για κατασκευή φυσικών και ηλεκτρικών συσκευών και σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, το 1895, ο γιος του, Emil Fein, εφηύρε το πρώτο ηλεκτρικό δράπανο χειρός. Αυτή η εφεύρεση αποτέλεσε το θεμελιώδη λίθο για τη δημιουργία αξιόπιστων ηλεκτρικών εργαλείων, τα οποία η FEIN κατασκυάζει έως σήμερα στη Γερμανία και αποτελούν το λόγο για την υψηλή εκτίμηση που απολαμβάνει η γερμανική παραδοσιακή εταιρεία από τη βιομηχανία και τους επαγγελματίες σε όλο το κόσμο.

 

Για περισσότερα από 140 χρόνια, η FEIN ανήκει στους πρωτοπόρους κατασκευαστές ηλεκτρικών εργαλείων παγκοσμίως. Ένας από τους κυριότερους λόγους για αυτήν την ηγετική θέση, είναι τα υψηλάπρότυπα που θέτει η FEIN στην κατασκευή αποκλειστικά ακατάβλητων ηλεκτρικών εργαλείων, γεγονός που αποδεικνύεται με κάθε νέο καινοτομικό προϊόν της.

          

1867: Η βασική αρχή

Ο θεμέλιος λίθος, ο Wihelm Emil Fein ανοίγει ένα "συνεργείο για την κατασκευή φυσικών και ηλεκτρικών συσκευών" το οποίο θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της μετέπειτα εταιρείας C. & E. FEIN.

1885: Το πρώτο φορητό τηλέφωνο

Πολυάριθμες ανακαλύψεις και βελτιώσεις στον τομέα της τηλεφωνίας, του φωτισμού και του συτήματος προειδοποίησης πυρκαγιάς. Μεταξύ άλλων, το πρώτο φορητό τηλέφωνο.

1895: Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο στον κόσμο

Η C. & E. FEIN το πρώτο ηλεκτρικό δράπανο χειρός, το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο στον κόσμο!

1908: Το πρώτο εξειδικευμένο εργοστάσιο ηλεκτρικών εργαλείων

Η εξειδίκευση στην κατασκευή ηλεκτρικών εργαλείων προωθείται από τον Emil Fein.

1914: Το σφυρί της FEIN 

Το πρώτο ηλεκτρικό δράπανο με ηλεκτρο-πνευματικό μηχανισμό κρούσης (άδεια ευρεσιτεχνίας). Το ίδιο έτος κατασκευάζεται και το πρώτο υψηλής απόδοσης δράπανο για εναλλασσόμενο και συνεχές ρεύμα.

1927: Η πρώτη σέγα

Απλοποιείται η κοπή και το πριόνισμα μετάλλου. Η FEIN φέρνει στην αγορά την πρώτη σέγα (άδεια ευρεσιτεχνίας) και το πρώτο λαμαρινοψάλιδο.

1967: Το πρώτο παλμικό ηλεκτρικό εργαλείο

Το πριόνι γύψινων επιδέσμων (άδεια ευρεσιτεχνίας) και το πρώτο δράπανο χειρόςμε ηλεκτρονική ρύθμιση. Σήμερα εκτίθεται ως το πρώτο δράπανο χειρός στο Γερμανικό Μουσείο του Μόναχου.

1984: Το πρώτο ειδικό κοπτικό της FEIN 

Το πρώτο παλμικό σύστημα αφαίρεσης τζαμιών για κολλημένα φύλλα τζαμιών αυτοκινήτου, καθιστά δυνατή την αλλαγή τζαμιών στο αυτοκίνητο από ένα άτομο, χωρίς ζημιές και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

1986: Ο πρώτο τριγωνικός λειαντήρας της FEIN 

Ο προπάππους του σημρινού MultiMaster της FEIN  και όλων των επόμενων τριγωνικών λειαντήρων. Ο παλμικός τρόπος λειτουργίας το καθιστά πολλαπλών χρήσεων (άδεια ευρεσιτεχνίας).

1987: Ο πρώτος γωνιακός τροχός «ασφαλείας»

Η χρήση των γωνιακών τροχών γίνεται πιο ασφαλής και εύκολη. Η FEIN κατασκευάζει τον πρώτο γωνιακό τροχό «ασφαλείας» με σύστημα τοποθέτησης εργαλείων χωρίς χρήση τρίτων εργαλείων και φρένο (άδεια ευρεσιτεχνίας).

2004: Επαναστατικό FEIN Evo

Ο πρώτος γωνιακός τροχός ασφαλείας χωρίς διακόπτες. Άλλος ένας σημαντικός λίθος στην ιστορία των ηλεκτρικών εργαλείων.

2007: FEIN MultiMaster 250Q

Το εσωτερικής χρήσης σύστημα για εσωτερικές κατασκευές και ανακαινίσεις προχωρεί στην επόμενη γενιά: στο καινούριο FEIN MultiMaster έχει εφαρμοστεί η μοναδική εμπειρία της FEIN - 40 χρόνια παλμικής τεχνολογίας. 

 

Με υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε, πως το κατάστημα μας διαθέτει το αποκλειστικό service Ελλάδος των πρωτοποριακών αυτών εργαλείων και σας καλούμε στο φυσικό μας κατάστημα στο Μεταξουργείο, Αχιλλέως 77 για να γνωρίσετε από κοντά την πλούσια επαγγελματική γκάμα της FEIN.